Pileated Woodpecker

Den djÀrva, krÄkaformade högen Àr den största hackspetsen i Nordamerika, och en av vÀrldens största spettspetsarter.

Vanligt namn: Pileated Woodpecker
Vetenskapligt namn: Dryocopus pileatus
Vetenskaplig familj: Picidae

Utseende:

  • RĂ€kningen: Stor, rak och mörk, mörkgrĂ„-svart
  • Storlek: 18 tum lĂ„ng med 28-tums vinge, lĂ„ng hals, triangulĂ€r formad vapen
  • FĂ€rger: Svart, vit, röd, mörkgrĂ„
  • markeringar: Dimorfiska arter. Manspersoner Ă€r fasta svarta Ă€ven om underkroppen kan verka mörkgrĂ„. Kindarna och halsen Ă€r markerade med tjocka svarta och vita rĂ€nder och en vit linje fortsĂ€tter ner lĂ€ngs fĂ„gelns sida. Den vibrerande röda vapen strĂ€cker sig frĂ„n pannan till nĂ€san och mustaschen Ă€r mörkare röd men kan vara svart i dĂ„ligt ljus. Kvinnor har samma mĂ€rkning, men en svart mustasch och panna, och deras röda vapen Ă€r kortare och mindre lysande. BĂ„da könen visar stora vita underplĂ„ster i flyg och har svarta ben och fötter. UngfĂ„glar ser ut som vuxna honor.

livsmedel: Insekter, larver, nötter, frukt, bÀr, suet (Se: Omnivorös)

Habitat och migration:

Pileated woodpeckers bebor gamla skogar med stora trÀd i hela den boreala regionen i centrala Kanada och StillahavsomrÄdet nordvÀst sÄ lÄngt söder som norra Kalifornien. LövtrÀd eller blandade lövskogar Àr föredragna.

Deras strÀcka strÀcker sig genom de östra USA frÄn Minnesota, Iowa och de östra delarna av Kansas, Oklahoma och Texas till Atlantkusten. Eftersom dessa stora speglar Àr beroende av stora, mogna trÀd för lÀmplig livsmiljö, Àr de frÄnvarande frÄn slÀttomrÄden och grÀsmarker. De finns i förorts- och parkinstÀllningar dÀr lÀmpliga trÀd finns.

Pileated woodpeckers migrerar inte.

lÀten:

Medan dessa fÄglar inte sjunger, Àr deras höga, snabba "kuk-kuk-kuk-kuk-kuk" samtal lika distinkt och nÄgot snabbare i slutet av samtalet. Trumpet av pileated woodpeckers Àr relativt lÄngsamt och jÀmnt, men accelererar ocksÄ nÀra slutet av varje sekvens. Det finns lÄnga luckor mellan trÀngsel av trummor.

Beteende:

Den pileated Woodpecker Àr en ensam fÄgel men kan hittas i par, sÀrskilt under uppfödningssÀsongen. Dessa fÄglar kommer att försvara samma territorium under hela Äret, men Àr mer toleranta mot andra spett pÄ vintern. NÀr de förföds, kommer de att anvÀnda sina kraftfulla rÀkningar för att borra djupa rektangulÀra hÄl eller avlÀgsna barkremsor efter insekter, och de kommer att matas pÄ stora trÀd sÄvÀl som fallna stockar. Pileated woodpeckers kan till och med ibland mata pÄ marken. Deras flygmönster Àr en böljande linje med korta glidningar nÀr vingarna dras in i kroppen. Deras ljusröda karm Àr mobil och kan höjas eller sÀnkas för att visa olika kÀnslor eller stÀmningar.

Fortplantning:

Dessa Àr monogamiska fÄglar. Som kavitetsnestrar utgrÀvar de en lÀmplig kavitet 10-24 tum djup i ett dött trÀd. Nestkaviteten har en lÄngstrÀckt öppning 15-85 fot över marken, och fÄglarna fÄr lÀmna nÄgra trÀflisar inuti för foder.

De ovala eller elliptiska formade Àggen Àr vanligt vita med en subtil, blank yta. Den manliga förÀldern kommer att göra de flesta 16-18 dagar med nödvÀndig inkubation. BÄda förÀldrarna bryr sig om ungdomar yngre i 26-28 dagar efter klÀckning, och ett par med par ska höja en lamm pÄ 2-8 Àgg varje Är. Unga pileated woodpeckers förblir nÀra sina förÀldrar i en lös familjegrupp i flera mÄnader, men kommer att söka sina egna kompisar och territorier i början av nÀsta hÀckningssÀsong.

Att locka Pileated Woodpeckers:

Dessa hackspett tenderar att vara blyg, men kommer att komma till bakgÄrdar med tillrÀckligt stora trÀd och dÀr mocka eller nötter erbjuds. Backyard birders bör lÀmna gamla trÀd eller fallna loggar pÄ plats för att locka födande fÄglar. Minimering av anvÀndningen av bekÀmpningsmedel kommer ocksÄ att bidra till att ett bra utbud av insekter för pileated woodpeckers hittar.

Bevarande:

Medan dessa speglar inte anses vara hotade eller hotade, gör deras ensamma natur dem mer mottagliga för livsmiljöförlust, sÀrskilt nÀr mogna skogar rensas eller döda trÀd avlÀgsnas frÄn landskap. Att skydda lÀmpliga livsmiljöer Àr viktigt för att skydda pileated woodpeckers. Dessutom, eftersom mÄnga andra fÄglar som hÄl och nÀsar, svÀvar och ugglor kommer att ÄteranvÀnda hÀckarna av pileated woodpeckers, kan skyddet av dessa fÄglar samtidigt hjÀlpa mÄnga andra arter. PÄ samma sÀtt kan vissa skrynkliga och mindre spettar ocksÄ besöka pileated woodpecker förlÀggande platser nÀr de matas.

Liknande fÄglar:

  • Ivory-Billed Woodpecker (Campephilus principalis)
  • Svart spettDryocopus martius)
  • Imperial Woodpecker (Campephilus imperialis)

Video Instruktioner: Pileated woodpecker.

LĂ€mna En Kommentar