Mourning Dove

Rikligt och vÀlbekant, sorgsduvan Àr en av de vanligaste bakgÄrdsfÄglarna i USA. Medan dessa fÄglar Àr en skyddad inhemsk art tillÄter mÄnga stater reglerade skördar av sorgduvor som viltfÄglar.

Vanligt namn: Mourning Dove, Dove, MoDo
Vetenskapligt namn: Zenaida macroura
Vetenskaplig familj: Columbidae

Utseende och identifiering

Dessa duvor identifieras enkelt av sina lÄnga avsmalnande svansar, mjukgrÄ fjÀderdrÀkt och flÀckar pÄ vingarna.

FÄgelskÄdare bör dock veta mer om sina distinkta egenskaper, för att vara sÀkra pÄ att sÀga sorgsduvor bortsett frÄn andra duvor som liknar varandra.

  • RĂ€kningen: Svarta, relativt tunna, övre kĂ€ftkurvor nĂ„got nere vid spetsen, ofta framtrĂ€dande gape
  • Storlek: 12 inches lĂ„ng med 18-tums vingspets, plump kropp, rund huvud, lĂ„ng avsmalnande svans
  • FĂ€rger: Svart, beige, grĂ„, rosa, vit, iriserande
  • markeringar: Kön liknar den övergripande beige-grĂ„ ​​plommonet nĂ„got mörkare pĂ„ vingarna och svansen med blekare grĂ„hĂ„riga understappsklĂ€der. En grĂ„ eller svag rosa tvĂ€tt kan ses pĂ„ huvudet, nacken och bröstet i gott ljus och mogna fĂ„glar har en svart kindplats som kan vara svĂ„r att se beroende pĂ„ hĂ„llning och vinkel. Runda svarta flĂ€ckar Ă€r framtrĂ€dande pĂ„ vingarna. Svansen Ă€r mycket lĂ„ng och spetsig, kantad med vit pĂ„ ytterfjĂ€drarna. MĂ€n har en iriserande nacklapp och bĂ„da könen har en blekgrĂ„ ögonring. Ben och fötter Ă€r röda.
    Ungdomar ser ut som vuxna men har ofta ett skalande utseende eftersom deras fjÀdrar har tunna buff eller vita kanter. Unga fÄglar visar ocksÄ ett blekare ansikte och deras fötter och ben Àr inte lika fÀrgglada.

Livsmedel, kost och foder

Som alla duvor Àr rovdjur frÀmst granivorösa och Àter mestadels frön och spannmÄl. De kommer emellertid att Àta mer insekter och blötdjur, inklusive sniglar, under uppfödningssÀsongen nÀr vÀxande kycklingar behöver större mÀngder protein. De kommer ofta att mata sig pÄ marken under matare, stÀda upp oavsett frön som har spillts av andra besökare.

Habitat och Migration

Sörjande duvor Àr vanliga fÄglar i USA och södra Kanada under hela Äret, Àven om mycket nordliga populationer kan migrera sÄ lÄngt som Yucatan halvön eller Centralamerika. Om maten Àr riklig, kan dessa fÄglar inte migrera. Föredragna livsmiljöer Àr öppna skogs- eller jordbruksmarker, men sorgsduvor Àr lÀtt anpassningsbara till förortsomrÄden och parker, och Àr sÀrskilt förtjust i öppna grus- eller smutsomrÄden för sol och rostning.

lÀten

Den sorgsduva fÄr sitt namn frÄn sitt lÄga, sorgfulla "ooo-Ahhh crooo-ooo-ooo" -samtal, Àven om andra samtal inkluderar en lÄg, snabb coo i nöd och en snabb hög flöjt nÀr fÄglarna tar flyg. Dessa fÄglar kallas ofta felaktigt "morgonduvor" men kommer att ringa hela dagen, inte bara pÄ morgontimmarna.

Beteende

Manliga sorgsduvor kan vara vÀldigt aggressiva nÀr de försvarar sitt territorium och puffar upp halsen och hoppar i strÀvan efter andra fÄglar pÄ marken. Detta beteende Àr sÀrskilt vanligt under uppfödningssÀsongen nÀr manar konkurrerar för kvinnornas uppmÀrksamhet, och en man kan efterstrÀva sin utvalda kvinna lika aggressivt som han kan jaga en rival. Runt mÀnniskor Àr dessa fÄglar ofta försiktiga och kan skryta lÀtt, vilket kan leda till oavsiktliga fönsterkollisioner.

De sammanfaller ofta i medelstora till stora flockar, sÀrskilt efter nÀsÀsongen nÀr familjegrupper kan kombinera. Sörjduvor njuter ocksÄ av sol och kan strÀcka ut en eller bÄda vingarna eller flÀta sina svansar för att suga upp solens strÄlar.

Fortplantning

Sörjande duvor Àr monogamiska fÄglar som kan kompisera för livet. Deras bo Àr relativt klumpiga, skrymmande högar med kvistar eller smÄ pinnar och grÀs, byggt av kvinnliga partner. Bosna kan placeras 5-50 meter ovanför marken, och placeras ibland pÄ udda platser, till exempel i hÀngande blomkrukor eller pÄ skyddade fönsterbÀnkar.

Ett dovapar kommer att producera frÄn 2-6 kullar per Är beroende pÄ klimatet och tillgÀngliga matkÀllor, men varje kaka innehÄller bara tvÄ vanliga vita Àgg. BÄda förÀldrarna inkuberar Àgget i 14 dagar och bÄda matar de altricial kycklingarna upprepad mjölk och frön i 12-14 dagar tills de unga fÄglarna Àr redo att lÀmna boet.

Att locka sorgsduvor

Dessa duva-liknande fÄglar besöker lÀtt matare dÀr frön som hirs, knÀckt majs och milo Àr tillgÀngliga. De föredrar plattforms- eller jordmatare samt markfÄgelbad. MÄnga fÄgelskÄdare kan övervÀga att sörja duvor för att vara störande fÄglar pÄ grund av deras frodiga aptit och de större flockar de bildar i sensommaren och hösten. För att motverka dessa fÄglar undviker du plattform och jordmatare och erbjuder mat som nyjer frö och suet istÀllet, eller vidta andra steg som vanligtvis anvÀnds för att motverka duvor.

Bevarande

Eftersom dessa duvor inte anses vara hotade eller hotade, och eftersom de Àr mycket anpassningsbara, Àr det ingen oro över deras bevarande. De kan hotas av utomhusdjur, speciellt katter, och Àr ofta offer för fönsterkollisioner. Dessa hot bör ÄtgÀrdas, inte bara för att skydda sorgsduvor, men för bevarande av alla fÄglar.

Liknande fÄglar

  • Eurasian Collared-Dove (Streptopelia decaocto)
  • Zenaida Dove (Zenaida aurita)
  • White Winged Dove (Zenaida asiatica)
  • Common Ground-Dove (Columbina passerine)
  • Inca Dove (Columbina inca)
  • Band-Tailed Pigeon (Patagioenas fasciata)

Video Instruktioner: Mourning Dove Song Coo Call Sounds - Amazing Close-Up.

LĂ€mna En Kommentar