östra-towhee-male.jpg

En stor, tjock sparrow, den östra towheen var en gÄng klumpa ihop med sin vÀstra motsvarighet, den vÀstra towheen, som en enda art, den rufous-sidiga towhee. Medan dessa tvÄ fÄglar delar mÄnga egenskaper, markerar deras olika intervall och plumage markeringar varje fÄgelns sÀrskiljningsförmÄga.

Vanligt namn: Eastern Towhee, Ground Robin, Rufous-Sidig Towhee

Vetenskapligt namn: Pipilo erythrophthalmus

Vetenskaplig familj: Emberizidae

Utseende:

  • RĂ€kningen: Konisk form med nĂ„got krökt övre mandel, svart
  • Storlek: 7-8 tum lĂ„ng med 10-11-tums vingarpan, slĂ€t byggnad, djupt bröst, lĂ„ng svans
  • FĂ€rger: Svart, vit, rost, brun, buff, röd
  • markeringar: Dimorfiska arter. MĂ€n har en solid svart huva som tĂ€cker huvudet, ryggen och bröstet, som faller ner i bröstet i U- eller V-form. En vit plĂ„ster visar vid basen av de primĂ€ra fjĂ€drarna pĂ„ de svarta vingarna, och en viss mindre buff eller vitaktig kant kan ocksĂ„ vara synlig pĂ„ de primĂ€ra fjĂ€drarna. Den svarta svansen har vita hörn som blinkar uppenbarligen i flygning. Flanken Ă€r djĂ€rvt rostfĂ€rgade och magen Ă€r vit. Understensskiktet Ă€r buff eller svagt rost. Kvinnor har liknande mĂ€rkningar, men Ă€r en varm kanelbrun dĂ€r manar Ă€r svarta och de visar mindre vit pĂ„ vingarna. För bĂ„da könen Ă€r ögonen röda, Ă€ven om sydöstra fĂ„glar har blekare ögon och Florida befolkningar kan ha vita ögon. Benen och fötterna Ă€r bleka.
    Ungdomar Àr kraftigt bruna och buffiga, sÀrskilt pÄ underdelarna och baksidan, och deras faktura Àr blekare.

Foods: Insekter, larver, spannmÄl, nötter, amfibier, frukt, knoppar, frön (Se: Omnivorös)

Habitat och migration:

Dessa tjocka fÄglar föredrar skyddade, avskilda livsmiljöer som penseldrag, skogskanter och buskiga riparianzoner, och de kan hittas i antingen lövformiga eller blandade lövtrÀd och barrtrÀdsomrÄden upp till 6 500 fot i höjd.

Östra towhees Ă€r Ă„ret runt invĂ„nare i sydöstra USA, frĂ„n Florida till sĂ„ lĂ„ngt norr och vĂ€st som östra Massachusetts, sydöstra Pennsylvania, södra Ohio, södra Iowa och östra Kansas. Under sommaruppehĂ„llsperioden spred sig de lĂ€ngre norrut till södra Ottawa och i hela Michigan, Wisconsin och Minnesota till södra Manitoba och östra Nebraska. PĂ„ vintern sprider det södra omrĂ„det av den östra towheen nĂ„got vĂ€sterut till de östra delarna av Texas och Oklahoma.

Vagrant observationer registreras ibland nÄgot lÀngre vÀster om den hÀr fÄgelns förvÀntade omrÄde, liksom mycket lÀngre norrut till Newfoundland. Mycket sÀllsynta observationer har noterats i Storbritannien.

lÀten:

Dessa fÄglar har en tydlig visslande sÄng med en krigande trill i slutet. 1-2 sekundens sÄng beskrivs ofta med "drink-your-tea" mnemonic. Ett mjukare, snabbt kallt samtal Àr vanligt och har en liten stigning i slutet av samtalet.

Beteende:

Dessa Àr relativt ensamma, hemliga fÄglar som föredrar att vara dolda i penseln, Àven om mÀn kan vÀlja utsatta abborre för att sjunga, sÀrskilt pÄ vÄren nÀr de hÀvdar territorier och lockar kamrater. Under vÄren och sommaren kan östra towhees vara parna nÀr de matas, men mÀn kan vara aggressiva gentemot andra mÀn och kan anvÀnda en rad olika hotdisplayer för att visa deras styrka.

Under födseln anvÀnder dessa fÄglar en bakÄt-dubbelfotad hopp för att rensa löv eller annat skrÀp och utsÀtta frön och insekter. NÀr de Àr aktiva hÄller de ofta sina svansar förhöjda.

Fortplantning:

Dessa Àr monogamiska fÄglar som kompisar efter att mannen lockar en kvinna genom att visa upp sina svanshjul, men han kan jaga henne bort först innan hon gradvis accepterar hennes nÀrvaro. Honan bygger en koppformad boet med stavar, grÀs, rotor och bitar av bark, med innerbÀgare med finare material. Boet kan byggas pÄ marken eller i en lÄg buske, vanligtvis inte högre Àn fem meter ovanför marken, Àven om vissa högre bon har spelats in.

De ovalformade Àggen Àr bleka, krÀmiga vita eller grÄaktiga och Àr prickade med bruna, röda bruna eller grÄa mÀrken som kan koncentreras mer pÄ den större Ànden av skalet.

Det finns 2-6 Àgg per kull, och honan inkuberar Àgget i 12-13 dagar. Efter den ungdomsliga ungluckan matar bÄda förÀldrarna kycklingarna i 10-12 dagar. Ett parat par kan höja 1-3 kullar varje Är, med flera kullar vanligare i de sydligaste delarna av den östra towhees sortimentet.

Dessa fÄglar Àr frekventa vÀrdar för brunhÄriga cowbirdÀgg, och dÀr deras intervall överlappar varandra med den spotted towheen i Great Plains Àr hybridisering relativt vanlig.

Att locka Eastern Towhees:

Medan dessa fÄglar Àr hemlighetsfulla kommer de till fÄgelvÀnliga bakgÄrdar som ger lÀmpligt skydd mot buskar, grÀs och penselhögar, speciellt om tjockliknande planteringar inkluderar bÀrbuskar. De kan besöka markmatningsomrÄden eller stora matare med lÄg plattform om det erbjuds knÀckt majs, milo, hirs, havre eller jordnötshjÀrtan. JordfÄgelbad kan ocksÄ hjÀlpa till att locka östra towhees, och de kommer lÀtt att odla i bladskrÀp.

Bevarande:

Medan dessa fÄglar inte anses vara hotade eller hotade faller deras befolkningar, sÀrskilt i den nordöstra delen av sitt sortiment.Fortsatt markutveckling som leder till livsmiljöförlust antas vara en faktor i denna nedgÄng, och överanvÀndning av bekÀmpningsmedel som avlÀgsnar östra towhees livsmedelskÀllor Àr ocksÄ ett problem.

Liknande fÄglar:

  • Spotted Towhee (Pipilo maculatus)
  • Amerikansk robinTurdus migratorius)
  • Brambling (Fringilla montifringilla)
  • Orchard Oriole (Icterus spurius)
  • Dark-Eyed Junco (Junco hyemalis)
Foto - Östra Towhee - Man © Alan Huett
Foto - Östra Towhee - Kvinna © Jeremy Meyer

Video Instruktioner: Eastern Towhee.

LĂ€mna En Kommentar