Bushtit

Bushtit Àr relativt vanlig men har en sÀrskiljande lÄng svans och hyper, perky beteende. Olika underarter av buskar har betydande skillnader i plumage och sÄnger, och en dag kan dessa fÄglar delas upp i unika arter.

Vanligt namn: Bushtit, Black-Eared Bushtit, American Bushtit

Vetenskapligt namn: Psaltriparus minimus

Vetenskaplig familj: Aegithalidae

Utseende:

  • RĂ€kningen: Kort och stumpig, svart, böjd culmen
  • Storlek: 4-4,5 tum lĂ„ng med 6-7 tums vinge, mycket lĂ„ng svans, kort hals, rund huvud
  • FĂ€rger: GrĂ„, svart, vit, grĂ„brun
  • markeringar: Dimorfiska arter. Kön har liknande fjĂ€derdrĂ€kt, Ă€ven om mĂ€n har svarta ögon och honor har bleka vita eller ljusgula ögon. Övre delen Ă€r grĂ„ eller grĂ„brun och kan visa en ljusbrun keps i vissa underarter. FĂ„glar i den sydligaste delen av fĂ„gelns sortiment visar ofta svarta aurikulĂ€r, Ă€ven om graden av den svarta fĂ€rgen kan variera frĂ„n en trasig ögonlinje eller smĂ„ splotches till en full svart mask. Vingarna Ă€r nĂ„got mörkare Ă€n den övergripande fjĂ€derdrĂ€kten och visar svagt vit kant, men det Ă€r inte alltid lĂ€tt att se. Undersidorna Ă€r blekare men vanliga. PĂ„ bĂ„da könen Ă€r benen och fötterna svarta.
    Ungdomar ser ut som vuxna mÀn, dÀribland de mörka ögonen, men har vanligtvis ett mer disheveled utseende och svansen kan vara nÄgot kortare.

Foods: Insekter, spindlar, frukt, bÀr, frön (Se: Skyddande)

Habitat och migration:

Dessa smÄ passeriner föredrar skogs- eller skrubbhabitat med lövtrÀd eller blandade lövtrÀd och barrtrÀd. De finns ocksÄ ofta i ödemarksomrÄden samt förorter och parker, ofta i foten och dalarna.

Bushtits stannar i sitt sortiment Äret runt, strÀcker sig frÄn sydligaste British Columbia runt Vancouver söder till norra Kalifornien och lÀngs hela Kalifornien kusten. Inlandet finns dessa fÄglar i vÀstra Washington och Oregon, i hela Nevada och Utah och söder till östra Arizona. Deras sortiment strÀcker sig till vÀstra Colorado och New Mexico, sÄvÀl som i vÀstra och centrala Texas. Den södra delen av intervallet strÀcker sig genom centrala Mexiko och sÄ lÄngt söderut som Guatemala.

Medan dessa fÄglar inte migrerar till olika avels- och icke-uppfödningsomrÄden, ökar befolkningen vid högre höjder viss Ärlig övergÄngs migration.

lÀten:

Dessa fÄglar har en mÀngd olika "tsit" samtalsnotor och en högklackad, raspig squeakande sÄng. Deras lÄt har ocksÄ beskrivits som musikaliskt tickande eller en snabb serie raspiga fÀstingar. De stÀmmer ofta, hÄlla kontakten Àven under flygning eller nÀr de föder upp.

Beteende:

Dessa grymma fÄglar samlas i slÀktfamiljer frÄn 10-40 fÄglar eller mer, och de kommer ocksÄ att blandas med andra fÄglar som kinglets, warblers och chickadees. Medan de föder upp, Àr de akrobatiska och energiska, snabbt fladdrande mellan buskar och trÀd som de plockar och samlar insekter frÄn undersidan av löv och grenar.

De kan Àven dyna upp och ner nÀr de söker efter nÀsta bit. Deras flyg Àr svagt och fladdrande, med en böljande vÀg.

PÄ kalla nÀtter kommer bushtits att ligga i en nÀra huddle för att dela kroppsvÀrmen.

Fortplantning:

Bushtits Àr monogamiska och kan vara kÀnsliga vid avel. Ett parat par kan överge sina bo om de kÀnner sig hotade eller störda. BÄda könen arbetar tillsammans för att bygga en pÄseliknande, lÄngstrÀckt hÀngande boet frÄn kvistar, grÀs, mossa, pÀls och fjÀdrar. Strukturen Àr ofta dekorerad med blomblad och hÄlls ihop med spindelsilke. Sammantaget Àr boetstorleken överraskande stor för en sÄ liten fÄgel.

Äggarna Ă€r vanliga vita ovalar, med 4-10 Ă€gg i varje mull. BĂ„da förĂ€ldrarna inkuberar Ă€gget i 11-13 dagar, och efter den ungdomsliga ungluckan arbetar bĂ„da förĂ€ldrarna för att mata ungdomarna i 14-18 dagar.

Ett parat par kan höja 1-2 bröd varje Är, och om en andra bröd klÀcks, kan Àldre syskon frÄn första bröd hjÀlpa till att mata nÀsta uppsÀttning kycklingar.

Attracting Bushtits:

Dessa fÄglar besöker lÀtt bakgÄrdar inom sitt omrÄde dÀr skrubbliknande vÀxter finns tillgÀngliga. Att lÀgga i enbÀr, ek och fröbÀrande blommor till landskapet kan hjÀlpa till att locka bushtits, och de kommer att besöka suetmatare. Minimering av insektsmedel kan garantera en god matkÀlla för dessa fÄglar, men bakgÄrdsfÄglarna bör notera att bushtits kan dyka upp och försvinna snabbt i ett utfodringsomrÄde, sÄ de kan inte alltid lÀtt ses.

Bevarande:

Bushtits Àr vanliga och utbredda inom sitt sortiment och anses inte som hotade eller hotade pÄ nÄgot sÀtt. Deras befolkningstal Àr stabila, och deras övergripande anpassningsförmÄga hjÀlper dem att överleva förÀndrade omstÀndigheter. Oansvarig anvÀndning av bekÀmpningsmedel eller utbredd livsmedelsförstöring kan emellertid vara problematisk och bör noggrant övervakas för att skydda buskar och andra fÄgelarter.

Liknande fÄglar:

  • Wrentit (Chamaea fasciata)
  • Verdin (Auriparus flaviceps)
  • Pygmy Tit (Psaltria exilis)
  • BlĂ„grĂ„ Gnatcatcher (Polioptilia caerulea)
  • Black-Tailed Gnatcatcher (Polioptila melanura)
  • GrĂ„ Vireo (Vireo vicinior)
  • Juniper Titmouse (Baeolophus ridgwayi)
  • Ekmus (Baeolophus inornatus)
Foto - Bushtit © Mike's Birds

Video Instruktioner: Bushtits flash mob the birdbath.

LĂ€mna En Kommentar