Black-Bellied Whistling-Duck

Ofta misstaget för en exotisk gÄs, Àr den svartklÀckta whistling-ankan en sÀrskiljande and-art och samtidigt som den Àr vanlig i tropiska livsmiljöer, utvidgar dessa Ànder gradvis sitt sortiment i norr.

Vanligt namn: Black-Bellied Whistling-Duck, Black-Bellied Tree-Duck, Red-Billed Tree-Duck, Tree Duck, Whistling Duck

Vetenskapligt namn: Dendrocygna autumnalis

Vetenskaplig familj: Anatidae

Utseende:

  • RĂ€kningen: Spatulera form, röd eller röd-rosa med en grĂ„ spik
  • Storlek: 19-22 tum lĂ„ng med 35-tums vingspets, lĂ„nga ben, mycket lĂ„nga nacke, breda vingar
  • FĂ€rger: GrĂ„, vit, svart, röd, rosa, kastanj, solbrĂ€nna
  • markeringar: Kön Ă€r liknande. Ansiktet, hakan och halsen Ă€r grĂ„hvit och det finns en framtrĂ€dande vit ögonring. Kronan och bakbenet Ă€r bruna, och den nedre nacken, bröstet och manteln Ă€r rik kastanj. Rygg Ă€r mer brun Ă€n kastanj, och vingarna kan vara blekare solbrĂ€nna och visa en bred vit rand. Under flygningen Ă€r den vita stripen framtrĂ€dande lĂ€ngs vingen, men den Ă€r mindre nĂ€r vingarna viks. Magen, rumpan och svansen Ă€r svarta och undersidan tĂ€cken Ă€r grĂ„aktig med svart spĂ€rr. Benen och bĂ€ddfötterna Ă€r rosa och röda, och ögonen Ă€r mörka.
    Ungdomar ser ut som vuxna men Àr mer grÄbruna övergripande, med en brun bakklack. RÀkningen Àr grÄaktig.

Foods: VattenvÀxter, frön, korn, insekter, spindlar, blötdjur (Se: VÀxtÀtande)

Habitat och migration:

Dessa ankor Àr anpassningsbara och kan Äterfinnas i skogsmark för rostning och hÀckning, Àven om de ofta odlar i risfÀlt eller fuktiga jordbruksomrÄden. De finns ocksÄ i trÀskmarker, vÄtmarker, laguner och lera lÀgenheter, samt lÀngs golfbanor eller stora parker i stadsomrÄden.

Black-bellied whistling-ducks hittas Äret runt i östra och södra Texas och lÀngs bÄda mexikanska kusterna till Centralamerika och Sydamerika.

Den sydligaste delen av detta fÄgelomrÄde strÀcker sig genom Brasilien och till norra Argentina, men de Àr frÄnvarande i vÀstra Sydamerika, dÀr bergsomrÄden Àr olÀmpliga. Det finns en liten befolkning Äret runt i centrala Florida, och dessa ankor ses ocksÄ pÄ Kuba.

Medan dessa fÄglar vanligtvis inte migrerar, utvidgar vissa nordliga populationer sitt sommaruppfödningsomrÄde, strÀcker sig sÄ lÄngt norrut som södra Oklahoma och sydvÀstra Arkansas, södra delar av Georgia och South Carolina och i vÀstra södra Arizona.

Vagrant observationer rapporteras ofta bra norr om den hÀr fÄgelns förvÀntade intervall, bland annat i Colorado, Minnesota, Michigan och Pennsylvania. Det Àr oklart huruvida dessa register Àr Àkta vagrantfÄglar, eller kan vara flyktade Ànder frÄn privata samlingar, djurparker eller aviaries.

lÀten:

Det hÀr Àr bullriga ankor som har ett knirkande flöjtliknande samtal med 3-5 böljande anteckningar. Skrikande och kvittrande ljud hör ocksÄ till deras ordförrÄd, och ett raspier larmsamtal hörs nÀr dessa fÄglar kÀnner sig hotade. I stora flockar kan samtal bli ganska övervÀldigande.

Beteende:

Dessa Àr gregarious fÄglar som finns i smÄ och medelstora flockar, Àven om större flockar pÄ 1000 ankor eller mer har noterats.

Svarta böjda whistling-duckar abborre högt i trÀd, ofta över vatten, och kommer foder pÄ natten, ringer och visslar nÀr de flyger till bra foderomrÄden. De grÀver lÀtt pÄ marken, och nÀr de Àr i grundvatten kommer de att spetsa upp till dabble för vegetation och frön.

Fortplantning:

Dessa ankor Àr monogamiska och kompis för livet. Kvinnan vÀljer i allmÀnhet hÄlrummet, men det finns vÀldigt lite hÀckmaterial och de vita vita Àggen lÀggs direkt pÄ hÄlets golv. NÀthÄlen Àr i allmÀnhet 8-30 meter över marken i döda trÀd eller hÀckar, men dessa ankor kommer ibland att ligga pÄ marken under en tung klump av grÀs eller ogrÀs.

Medan 12-16 Àgg Àr typiska för en enskild broderi, ökar Àggdumpning med svarta böjda Àgg och upp till 100 Àgg kan hittas i kommunala bon, Àven om nÄgra av dessa Àgg kommer att klÀckas framgÄngsrikt.

BÄda förÀldrarna delar inkubationsuppgifter i 25-30 dagar, och de förekomliga Ànglarna kan lÀmna boet inom 24 timmar efter klÀckningen. BÄda förÀldrarna styr och skyddar sina kycklingar i 140-150 dagar. PÄ grund av den lÄnga vÄrdperioden Àr en kull per Är vanligast, men i de tropiska omrÄdena kan dessa Ànder höja tvÄ kullar varje Är.

Att locka Black Bellied Whistling-Ducks:

Medan dessa ankor inte Àr vanliga pÄ bakgÄrdarna, kommer de att anvÀnda ankningsboxar eller anfall som har bevarats som lÀmpliga boendestÀllen inom sitt omrÄde om det finns lÀmplig livsmiljö i nÀrheten. Att tillhandahÄlla ett jordmatningsomrÄde med knÀckt majs eller hirs kan ocksÄ locka dessa ankor.

Bevarande:

Dessa ankor anses inte som hotade eller hotade, och i vissa omrÄden finns det reglerade jaktstÀder som inkluderar svarta bÀltade whistling-ankor. Stora flockar av dessa Ànder kan skada jordbruksfÀlt och pÄverka grödans produktion, och fÄglarna kan ibland förföljas pÄ grund av skadorna. Dessa fÄglar Àr ocksÄ mottagliga för blyförgiftning frÄn kasserade fiskesÀnningar, och fiskelinjer kan vara ett allvarligt hot i rost och nestningsomrÄden.

Liknande fÄglar:

  • Fulvous Whistling-Duck (Dendrocygna bicolor)
  • West Indian Whistling-Duck (Dendrocygna arborea)
  • Egyptisk gĂ„s (Alopochen aegyptiacus)
Foto - Black-Bellied Whistling-Duck © USFWS

Video Instruktioner: Black-bellied Whistling-Ducks in New Orleans.

LĂ€mna En Kommentar