Baltimore Oriole - Man

Uppkallad till det färgstarka vapensköld som bäras av Lord Baltimore i 1700-talet, är Baltimore Oriole en briljant färgad sångfågel som välkomnas på många bakgårdar. En gång i kombination med sin västerländska motsvarighet som en enda art, är den norra oriolen, Baltimore Oriole idag erkänd som en distinkt art och är den statliga fågeln i Maryland.

Vanligt namn: Baltimore Oriole, Northern Oriole

Vetenskapligt namn: Icterus galbula

Vetenskaplig familj: Icteridae

Utseende:

  • R√§kningen: Rak, spetsig, bl√•gr√•, kan vara silver eller vit i starkt ljus
  • Storlek: 7,5-8,5 tum l√•ng med 12-tums vingspets, rund huvud
  • F√§rger: Svart, orange, gul, vit, olivbrun
  • markeringar: Dimorfiska arter. M√§n har en svart huva, rygg och hals √∂ver dj√§rva gul-orange underdelar och rumpa. Den gul-orange f√§rgen str√§cker sig p√• axeln i en tjock kil √∂ver svarta vingar. Vingarna har en vit st√•ng och en vit fj√§derkant. Den svarta svansen har gul eller orange under. Ist√§llet f√∂r svart visar kvinnorna olivbrun f√§rgning och mer mottling. Kvinnor √§r mer ben√§gna att f√• ljusare gul f√§rg d√§r m√§nnen visar apelsin, och honor har tv√• vita vingef√§lt. N√§r kvinnorna √•ldras blir deras f√§rgning m√∂rkare, men de visar inte s√• distinkt av en huva som m√§n. F√∂r b√•da k√∂nen √§r √∂gonen svarta och benen och f√∂tterna √§r svartvita.
    Ungdomar ser ut som vuxna honor, och unga män kommer att se ut som de mognar i sin vuxna fjäderdräkt när de är drygt ett år gammal.
    Arter är monotypa.

livsmedel: Insekter, bär, frukt, larver, spindlar, nektar (Se: fruktbärande)
Se även Feeding Orioles för mer information.

Habitat och migration:

Baltimore orioler är populära vår- och sommarfåglar i öppna lövskogar och öar i östra USA samt i förortsparker, fruktträdgårdar och bakgårdar.

Befolkningen sträcker sig så långt väster som Great Plains och östra Dakotas, Nebraska, Kansas, Oklahoma och Texas, liksom den sydliga delen av östra kanadensiska provinserna. På hösten och vintern migrerar Baltimore orioler till Central- och Sydamerika. Begränsade befolkningar spenderar vintrar i Florida, längs kanten av sydöstra USA och längs Mexikanska golfkusten.

läten:

Baltimore orioles har en distinkt två-kull böljande slow warble, även om låtets hastighet kan förändras under ett samtal. Andra samtal inkluderar höga chips och chirps samt en snabb torr rattle.

Beteende:

Dessa orioler kan vara mycket blyg, ensamma fåglar under det mesta av året, men efter häckningsperioden kommer de sannolikt att förekomma i par eller små blandflockar, speciellt under födning på hösten och vintern. De matar i buskar, buskar och träd, jagar efter insekter eller plockar genom blommor. På bakgården föredrar de utfodringsstationer från de mest trafikerade områdena, helst i ett skuggat område nära ett säkert skydd.

Fortplantning:

Baltimore orioler är monogamiska fåglar som parar ihop efter utarbetade föreställningsritualer som inkluderar svans- och vingspridningsdisplayer och böjning för att visa upp plumagefärger.

Vingedimrande är ofta en del av dessa skärmar också. Boet är en dangling påse vävt av tunna växtfibrer, djurpäls, garn, sträng och hår, och fodrad med gräs eller ull. Honan bygger boet och ligger 25-35 meter över marken, men vissa kan hittas mycket högre. Nästan alla Baltimore oriole boskap finns i lövträd.

Ett parat par kommer att producera en kaka med 3-7 ovalformade, gr√•vita eller blekbl√• √§gg per √•r. √Ąggen visar m√∂rkt svarta-bruna fl√§ckar eller squiggles i den stora √§nden. Den kvinnliga oriolen kommer att inkubera √§gget i 12-14 dagar. B√•da f√∂r√§ldrarna matar ungdomarna i ytterligare 12-14 dagar tills de unga f√•glarna kan l√§mna boet.

När Baltimore Oriole-serien överlappar Bullockens oriole är interbreeding och hybridisering vanligt.

Dessa fåglar är enstaka värdar för brunhåriga cowbirdägg, men brukar kunna känna igen det oönskade ägget och ta bort det från boet.

Att locka Baltimore Orioles:

√Ąven om blyg, kommer Baltimore orioles l√§tt att komma till bakg√•rdar som ger sina favoritmat, inklusive druvgel√©, apelsinhalvor, nektar och suet. F√•gelsk√•dare b√∂r undvika att spruta bek√§mpningsmedel som kan eliminera insekter som livsmedelsk√§lla, och h√§ngande h√•r eller str√§ngsektioner kan hj√§lpa till att locka orioler att bo i n√§rheten. Att l√§gga till ett frukttr√§d till g√•rden √§r ett annat s√§tt att hj√§lpa till att locka dessa f√•glar, s√§rskilt med k√∂rsb√§r eller mulber.

Se hur man lockar Orioles för mer information.

Bevarande:

Medan dessa orioler inte √§r hotade eller hotade faller deras populationer l√•ngsamt. Habitatf√∂rlusten, s√§rskilt i deras vinterintervall, √§r ett tydligt problem, men st√∂dja skuggat kaffe och f√•gelv√§nlig choklad kan bidra till att bevara den habitat. √Ėveranv√§ndning av insekticider i fruktplantager √§r ett annat problem, b√•de f√∂r att insektspopulationerna √§r viktiga f√∂r orioler dieter och bek√§mpningsmedel p√• frukt kan leda till oavsiktlig f√∂rgiftning. P√• vissa omr√•den kan dessa f√•glar betraktas som ett skadedjur i fruktplantager och kan f√∂rf√∂ljas.

Liknande fåglar:

  • Bullock's Oriole (Icterus bullockii)
  • Orchard Oriole (Icterus spurius)
  • Audubon s Oriole (Icterus graduacauda)
  • Scott's Oriole (Icterus parisorum)
  • Venezuelansk troupial (Icterus icterus)
  • Amerikansk robinTurdus migratorius)

Video Instruktioner: baltimore oriole - sounds, calls, and song.

Lämna En Kommentar